Wednesday, August 10, 2011

IKLAN SHAMPOO CLEAR..

assalamualaikum...wbt.. ape khabar semua.. harap sehat-sehat aja yaa..

erhmm berkenaan dengan iklan shampoo CLEAR yang iklannye tersergam indah di tayangkan di TV 3... dalam iklan tu ade menyatakan.. 'DUNIA AKAN KIAMAT 2012, SIAPA TAHU?' .. WOW!!! amat memeranjatkan eima..! why must she said like that , dan kenape tiade siape yang menghalang iklan tu terus di siarkan. and i think bukan salah model tu jugak, tapi siapa yang membuat skrip iklan itu macam tu?? bagi eima ia sesuatu yang sensitif. ok, let see, 2012 dunia akan berakhir, so lebih mementingkan penjagaan rambut dr kelemumur ke bebanding menjaga aurat, menutup kepala dan membuat amal kepada Allah kerana ini yang akan di bawa di akhirat nanti, bukannye SHAMPOO CLEAR tuh!! huh! kepada pihak bertanggungjawab, please la alert dengan bende nih.!

( amat marah!! )

5 ulasan:

M.O.D. said...

siapa model 2?

at-tatayum said...

actually model tu chinese...
tp i dont like iklan mcm tu d tayangkan, x pyh la nk ckp sal tahun kiamat plak

Anonymous said...

sy pn btol2 trkejut dgn knyataan trsebut..SUBHANALLAH..sblum d tayangkn iklan ini prlulh di kaji trlebih dhulu..tv3 bole tayngkn iklan ni..urm..apa kurgnya dgn iklan rya yg prnah jd isu blm ny..TV3...urm...

Coretan Keji said...

gini la.. kita nak lawan dengan anasir asing bukan dengan tempelak melulu2.. ;)

Anda juga tonton television yang agenda awalnya diwujudkan untuk melalaikan umat Islam..

Jadi umat yang bijak bukan terperanjat dengan menggunakan emosi supaya syaitan lebih gembira dengan agenda mereka..


Beristighfarlah.. Moga kita dilindungi daripada agenda Iblis.. InsyaAllah..

at-tatayum said...

tp sy berharap sgt iklan tuh d hentikan